Ciorba de cartofi cu coaste afumate

de Constelatialeu in Ciorbe, 20 Oct 2016 | 11330 vizualizari

 

Cand te loveste pofta de-o zeama cu afumatura, care merge la fix pe vremea asta te apuci sa-ti satisfaci pofta...tot n-am cumparat cuie sa-mi pun poftele in cuie....

 

INGREDIENTE

  • cca 750 g costite afumate (la afumatoarea din batatura)
  • 1 morcov mai mare
  • 1 pastarnac mai mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 ardei rosii mai micuti ( nu totul e mare)
  • 7 cartofi roze
  • 1 ou
  • otet pentru acrit
  • marar ( optional)
  • sare daca mai este nevoie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu coaste afumate:

Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, morcovul si pastarnacul il dam pe razatoarea mare. Cartofii ii curatam, spalam si taiem in bucatele mai mari. Intr-o alta oala punem la calit, ceapa, ardeiul, morcovul si pastarnacul cu putin ulei si-un praf de sare. Cand s-au calit adaugam zeama din oala unde fierb coastele, o strecuram. Scoatem si bucatele de coasta si le punem in oala unde am calit legumele, adaugam restul de zeama, strecuram sa scapam de eventualele impuritati si bucatele de os minuscule. Mai adaugam apa daca este nevoie, adaugam si catofii si lasam sa fiarba pana ce cartofi sunt patrunsi bine, gustam daca mai este nevoie de sare. Stingem focul, separat batem un ou cu otet (dupa cat vrem de acra), adaugam un polonic de zeama si batem repede, apoi turnam continutul oala. Presaram marar deasupra. Gata si ciorba, gata si pofta...sa-mi fie de bine.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de copanele si carne afumata